Ενισχύει τη γνώση των Δημάρχων με επιμορφωτικές διημερίδες η Κ.Ε.Δ.Ε

Επιμορφωτικές διημερίδες για τους Δημάρχους της νέας δημοτικής περιόδου 2024- 2029 διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία υλοποιείται συστηματικά από το 2002 με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση των Δημάρχων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος, θα διοργανωθούν έξι περιφερειακές διημερίδες, κατά τη διάρκεια των οποίων Ειδικοί Επιστήμονες, Στελέχη της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Ε.Ε.Τ.Α.Α., καθώς και Στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα παρουσιάσουν ζητήματα που αφορούν στον ρόλο και στις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας στις σημερινές συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Συγχαίρω θερμά εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. όλους τους συναδέλφους μου για την εκλογή τους στο αξίωμα του Δημάρχου και τους εύχομαι καλή δύναμη και δημιουργικό έργο.

Η Κ.Ε Δ.Ε. αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., συνεχίζει τη διοργάνωση των διημερίδων επιμόρφωσης, ειδικά για τους νεοεκλεγμένους Δημάρχους που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποβεί χρήσιμη γιατί η σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων και απαιτεί γνώση και ετοιμότητα για την επίλυσή τους».

Οι διημερίδες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

🔹️ Στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, με συμμετέχοντες τους Αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.

🔹 ️Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους Αιρετούς των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

🔹️ Στις 29 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους Αιρετούς των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου.

🔹️ Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2023 στα Ιωάννινα με συμμετέχοντες τους Αιρετούς των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

🔹️ Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη με συμμετέχοντες τους Αιρετούς των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

🔹️ Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2023 στη Λάρισα με συμμετέχοντες τους Αιρετούς των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, αφορούν στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Διοικητικό Σύστημα της χώρας, στο Σύστημα Διακυβέρνησης, στην Καταστατική Θέση των Αιρετών, στις 100 πρώτες ημέρες της Δημοτικής Αρχής, στα Οικονομικά των ΟΤΑ, στην Οικονομική Διοίκηση και Δημοσιονομική Διαχείριση του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου, στο Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου και στην Ηγεσία και Management στους ΟΤΑ, στα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Περιόδου 2023-2028, στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ-Εφαρμογή ν. 5056/2023, καθώς και στην Οργάνωση των ΟΤΑ-Προσαρμογή Ο.Ε.Υ. Δήμων.